maandag 24 oktober 2016

Open European Quilt Champignonships

En toen werd het zaterdag 22 Oktober 2016. De dag dat ik tóch naar de OEQC in Maastricht zou gaan. Tóch, want ik dacht dat het mij echt niet zou lukken om zulke grote vermoeiende reizen ooit nog te ondernemen en toch doe ik het maar weer!

In alle vroegte ging de wekker, want op 7.01 ging mijn trein. Dus op tijd uit de veren en eerst maar even een bakkie koffie om wakker te worden en ontbeten. Toen onder de douche gesprongen en de laatste versnaperingen in mijn kleine tas (klein, want ik heb niks nodig immers om te kopen) gestopt, Kruidvat kaartje bij de hand, telefoon opgeladen en in mijn jaszak, stond ik klaar voor mijn wereldreis naar Maastricht. Gelukkig kun je tegenwoordig op de NS app goed bij houden of vertrek tijden veranderen of de sporen waar ik in-en uit moet stappen etc. Dus uiteindelijk zat ik in de trein en was ik onderweg:

Onderweg contact gehouden met wat dames van facebook zodat we elkaar even konden ontmoeten en life zien en spreken. Alleen de hoek die ervoor ingeruimd was, was beter beschreven als dat het er in werkelijkheid uit zag! Maar we hebben elkaar gevonden en zijn een gezelliger plekje gaan opzoeken om even koffie te drinken samen. 
Van links naar recht: Hedy Sour, Cecile Noordergraaf, ikke en Nelie Beerthuizen. 
Daarna heerlijk ieder voor zich de tentoonstelling en de winkeltjes bekeken. De vele trapen voor lief nemend, dat wel. Ok er was een lift, maar dat vond ik toch wat onhandig, ook al waren die trappen dat zeker ook! Ik heb genoten van de quilts die er hingen, zeer tot mijn eigen verbazing, want voorheen miste ik echt het traditionelere werk, maar nu (doordat mijn smaak en interesses echt veranderen) heb ik echt intens staan te genieten van al dat moois. Nog steeds hangt er veel wat ik nooit zou maken, maar ook veel waar ik ademloos naar heb staan kijken en proberen te achterhalen hoe zoiets nu gemaakt was! Ondertussen leuke gesprekjes gehad met diverse ontwerpsters, waaronder Corinne Zambeek-van Hasselt. Zeer inspirerend en wat een leuk mens is dat!


OEQC Best of Show 2016 "Peace/Vrede" by Corinne Zambeek

Sorry dat ik niet bij iedere foto de naam ed gezet hebt, maar dat werd mij iets te arbeid intensief.

En of ik genoeg had aan mijn kleine tas? Ja, ik heb 6 FQ's Tula Pink gekocht en 1 FQ Veronique Requena stof. Dus ik denk dat ik het heel bescheiden heb gehouden!

Ik hoop dat jullie van deze impressie net zoveel genoten hebben, als ik van de hele tentoonstelling!


Photobucket